Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Radikale Venstre i Syddanmark

Profil

Nils Sjøberg
Tlf: 75 50 50 57
Region Syddanmark
Østjyllands Storkreds
Hedenstedkredsen
Profil

Mine mærkesager 

Begræns havbrug

Kystnære havbrug skal begrænses. De forurener lige så meget som en mindre by og risikoen for at fisk slipper løs og ødelægger den naturlige bestand, er for store. Flyt produktionen på land. Forurening fra dambrug på land, kan langt bedre styres. 

Booste antallet af små erhvervsdrivende

Det skal være langt mere attraktivt at start og drive små erhvervsvirksomheder. Vi skal lette de administrative byrder og gøre det mindre risikofyldt, at tage springet ud i at blive selvstændig. 

Giv asylansøger en god start - alt andet er spild

Asylansøgere og flygtninge skal ikke sættes i fængsel. De skal være en del af samfundet så hurtigt som muligt. Det giver trivsel og den hurtigste vej til selvhjælp. 

Om mig: 

ARBEJDE – JOURNALIST OG UNDERVISER

Jeg har egen journalistisk virksomhed og er bl.a. medejer af Magasinet Sundhed, som du kan få på apoteket. Det giver inspiration til, hvordan man kan leve en sund tilværelse sammen med sin familie uden at være fanatisk. Jeg er også med i arbejdet med at etablere Mobilselskabet. Virksomheden har til formål at opdatere læserne om, hvor de får mest for pengene. Desuden skriver jeg mange artikler om iværksætteri – som jeg brænder for.På undervisersiden glæder jeg mig til et nyt job fra 1. august. Her skal jeg skal jeg deltage i et vejlederteam, som skal vejlede universitetslærere i at undervise de studerende.   

FRITIDSINTERESSER

Der er mange: Familie, kort med vennerne, teater, filosofi og rejser samt badminton, spinning, fodbold og kajak. Den meste motion dyrker jeg, fordi jeg holder af desserter, rabarber- og æblekage. 

HIDTIDIG BESKÆFTIGELSE

Jeg har netop lagt sidste hånd på en debatbog om integration og demokrati. Den er skrevet samme med en god ven for forlaget Systime – og udkommer til august. Min baggrund for at medvirke til bogen er bl.a. undervisning på lærer- og pædagogseminariet samt undervisning på Mediehøjskole i journalistik i Aarhus. Jeg holder meget af Aarhus, hvor jeg har læst, boet og arbejdet i flere år – bl.a. med informationsarbejdet på AROS, indtil jeg etablerede egen virksomhedMere på http://radikale-hedensted.dk/content/nils-sj%C3%B8berg-det-radikale-venstre

Følg @

Arbejdsmarked - 06.06.2017

Grænsen skal åbnes

LÆSERBREV: Jan Køpke Christensen, nu medlem af Nye Borgerlige, efterlyser den 1. juni i Jydske Vestkysten argumenter for at fjerne grænsekontrollen. Det sker samtidig med, at han harcelerer mod alt, hvad der er udefrakommende: ”Masseindvandringen”(som han kalder det) og ”overkriminalitet blandt især ikkevestlige efterkommere”. Vi kender alle synspunkterne.

Læs mere
Nils Sjøberg

Sundhed - 31.05.2017

Styrk psykiatrien

LÆSERBREV: Der er mange årsager til at et menneske har mentale udfordringer. Uanset hvilken, så er der brug for at styrke psykiatrien både på det forebyggende og på det helbredende plan. Det kræver handling nu. Alt for mange i kø for at få hjælp. Det viser udsagn fra flere psykiatere. Størst er problemet blandt unge. Derfor bør regionsrådet allerede ved efterårets budgetplanlægning sikre, at den maksimale ventetid på udredning og behandling til alle børn og unge i Børne- Ungdomspsykiatrien bliver højst en måned.

Læs mere
Nils Sjøberg